Kurser m.m. / Anatomi, biomekanik og gymnastisering fra jorden (hest)

Anatomi, biomekanik og gymnastisering fra jorden (hest)

Varighed: 3 weekendkurser

Har du ikke lyst eller mulighed for at tage hele hestetræningskonsulentuddannelsen, men vil du gerne lære mere om hestens anatomi, biomekanik og gymnastisering fra jorsen? Så er dette det helt rigtige forløb for dig!

 

Forløbets indhold:

Løber over 3 weekender og indeholder følgende 3 weekendkurser:

  • Anatomi og biomekanik (v/ Bettina Hvidemose og Majken Jensen)
  • Gymnastisering fra jorden 1 (v/ Stine Joy Langkilde)
  • Gymnastisering fra jorden 2 (v/ Stine Joy Langkilde)

 

Normalpris kr. 6.600,-

Samlet pris ved køb af alle 3 kurser: Kr. 5.800,-

Der udstedet kursusbevis efter afsluttet forløb.

 

For tilmelding eller nærmere info, kontakt os på: Tlf. 3120 3520 eller mail: susanne@dyreterapi.dk

Du kan se datoer for kurserne ved at klikke på dette link. Her får du kalenderen for hele hestevelfærdsrådgiveruddannelsen, men du behøver naturligvis kun at være opmærksom på de datoer, som vedrører kurserne, som er nævnt på listerne ovenfor.

 

 

Kursusbeskrivelser:

 

Anatomi og biomekanik

Hestens krop består af 205 knogler og over 700 skeletære muskler. Bl.a. bindevævsposer, ledbånd, ligamenter og sener sammenholder og forbinder skelettet og muskler, hvilket gør, at påvirkning af skelet afspejles i muskulaturen og omvendt. Vi vil igennem weekenden gennemgå hestens muskler, skelet, ligamenter og andre fysiologiske aspekter og forbinde det hele i biomekanikken. Derefter går vi ud og sammenholder det hele på hesten og sætter bla. fokus på:
Gananalyse; hvornår er en hest på forparten, hvordan bevæges bagbenet i tilfælde af en ubalanceret hofte eller en ubalance i ryggen?
Muskulaturen; hvilke muskelgrupper bliver overbelastet eller reduceret i forhold til skeletære ubalancer? Hvorfor sker dette og hvad betyder det for hestens fysiologi og biomekanik.
Skelettet; hvordan lokaliseres skeletære ubalancer, hvordan indvirker det på hestens biomekanik, og hvornår er skelettet så ubalanceret, at en kiropraktor er en god ide?

 

 

Formålet med weekenden er at videregive information omkring hestens fysiologi og biomekanik som kan bruges i den daglige omgang med hesten, både i forhold til træningen, lokalisere evt. træningsproblem og genoptræning.

 

 

Gymnastisering af hesten fra jorden - 2 weekender

Longearbejde og arbejde fra jorden er nogle af de bedste hjælpemidler rytteren kan bruge for at gøre hesten stærk, smidig, balanceret og holdbar. Fra jorden kan hesten arbejde uden at tage hensyn til vægten fra en mere eller mindre balanceret rytter, og rytteren får en bedre mulighed for at observere og indvirke præcist. Jordarbejdet er især vigtigt inden hesten kommer i ridning, men er næsten lige så vigtigt når hesten skal introduceres for nye øvelser, eller hvis der ønskes bedret styrke og balance undervejs i uddannelsen.

Du får en introduktion til grundlæggende elementer – strækket i overlinien, søgningen til ”hånden”, bæringen og afskubbet fra bagbenene, løftet og svinget i ryggen, samt overførslen af energien bagfra og frem. Teoridelen vil lægge vægt på de grundlæggende principper for hestens balancerede korrekte bevægelse, samt funktion og placering af de ”gode og de dårlige” muskler.  Desuden arbejder med vi emner som bomtræning og propriotræning, som er effektive hjælpemidler, der kan bruges både fra ryggen og jorden.

 

 

 

Center for Dyreterapi | Kringelhøjvej 12, 9850 Hirtshals - DK | Tlf.: 31 20 35 20 | bettina@dyreterapi.dk