Internationalt godkendt af IICT og IEBWA

Klik her for at se kalenderen

Uddannelsen til Hestemassør er den eneste uddannelse i Danmark med netop denne fagsammensætning. Det er desuden den eneste hestemassøruddannelse i Danmark, som er internationalt godkendt.

Som uddannet Hestemassør bliver du i stand til at udføre en fuld hestemassage, lokalisere udfordringer i hestens muskulatur og biomekanik, samt hjælpe hesteejere med afspænding af deres heste ved hjælp af massage og udstrækningsteknikker. Der vil bl.a. være fokus på de vigtige muskler i bevægeapparatet, generelle massageteknikker, specialmassage, pain points, stresspunkter, triggerpunkter, fascialøsning og en bred vifte af teknikker inden for disse felter. Uddannelsen afsluttes med en praktisk og teoretisk eksamen med ekstern censor.

Praktisk info om uddannelsesforløbet

Uddannelsen varer ca. 6 måneder og er et deltidsstudie, hvor du møder til 6 kurser á to dages varighed og laver hjemmearbejde mellem kurserne. Uddannelsen afsluttes med en eksamensdag her hos os.

Første kursus i ’anatomi’ består udelukkende af teori og gennemføres online. Anatomiundervisning er en integreret del af alle moduler og således er det naturligvis ikke meningen, at alt anatomi skal læres online, men blot at første introduktion til dette gennemføres online.

Til de resterende moduler skal du møde hos os i Hirtshals til kombineret praktisk og teoretisk undervisning.

Ud over deltagelse på kurserne, skal der afleveres en skriftlig opgave efter første kursus, og man skal dokumentere at have øvet sig på minimum 35 heste (ud over de cirka 40 heste, som eleverne kommer til at møde i løbet af undervisningen) under det samlede forløb. Heraf skal nogle af hestene indgå i et forløb, hvor de skal besøges flere gange.

Man skal IKKE medbringe egen hest! Vi har heste til rådighed, som kan lånes.

Pris:

Den samlede pris for uddannelsen er kr. 17.500,- som betales lige inden opstart. Det er desuden muligt at lave en afdragsordning ud fra dine ønsker og behov.

Ansvarsforsikring såvel vedr. arbejdet med heste på Center for Dyreterapi, samt "øveheste" hjemme mellem kurserne, er inkluderet i prisen.

Undervisere:

Uddannelsen undervises af Bettina Hvidemose og Majken Pedersen.

Har du spørgsmål eller vil du vide mere? Kontakt os gerne!
info@dyreterapi.dk eller Tlf. 31203520

Godkendt undervisning

Vores hestemassøruddannelse er internationalt godkendt og anerkendt af IICT (International Institute for Complementary Therapists) samt IEBWA (Internatinal Equine Body Worker Association).

Desuden er uddannelsen godkendt til tegnelse af ansvarsforsikring i Danmark, fagrelevant erhvervsansvarsforsikring samt optagelse i foreningen for Godkendte Hesteterapeuter i Danmark.

Du kan læse mere om vores internationale godkendelser lige her

pic

pic

pic

Uddannelsen er sammensat af følgende fag, som hver varer to dage:

Anatomi (1 kursus - 2 dage) ONLINE:
Dette kursus er udelukkende teoretisk og danner fundamentet for den viden, som du senere skal i gang med at bruge i praksis. På kurset gennemgår vi følgende:
• Muskellære
• Basal Palpation
• Skeletlære
• Ledlære
• Sener og ledbånd
• Fascier

Massage (2 kurser - i alt 4 dage):
Massagekurserne er fortrinsvis praktiske, men indeholder også lidt relevant teori. Dette fag deler sig over to gange, som til sammen indeholder følgende:
• Journalskrivning
• Palpation
• Massagegreb
• Stresspunkter
• Løsning af fascier
• Selve massagen
• Special massage
• Pain points
• Trykpunktsmassage
• Udstrækning

Øvekursus 1 (1 kursus - 2 dage):
På dette kursus kommer der ikke noget ny viden (ud over en kort introduktion til sadler, samt træningsøvelser), men vi bruger i stedet tiden i praksis på at finpudse alle de lærte teknikker og se på en masse heste med forskellige problemstillinger. Vi fokuserer dels på undersøgelse og vurdering af hesten og dels på finpudsning af de forskellige massageteknikker.

Introduktion til led (1 kursus - 2 dage):
Mange årsager til problemer i hestens muskulatur stammer fra problemer i skelettet. På dette kursus arbejder vi med at identificere restriktioner i bevægelsen – eksempelvis mellem to hvirvler. Som massør arbejder man på musklerne, og da musklerne bevæger leddene, er det naturligvis vigtigt at vide en masse om led og om test- og evaluering af disse.

*Kurset indeholder ikke undervisning i mobilisering af led, men danner grundlag for viden omkring hvornår det er relevant at henvise til dyrlæge og/eller til hesteterapeut, som arbejder med led.

Øvekursus (1 kursus - 2 dage):
På dette kursus kommer der ikke noget ny viden (ud over en kort intro til laserterapi samt mulighed for at bruge laser-udstyr som supplement til de manuelle teknikker), men vi bruger i stedet tiden i praksis på at finpudse alle de lærte teknikker og ikke mindst den bagvedliggende teori. Desuden indeholder kurset eksamensforberedelse

Eksamen (1 dag):
Om formiddagen har vi teoretisk eksamen i anatomi og derefter skal eleven til en praktisk prøve, hvor de praktiske færdigheder vises på en ukendt hest overfor undervisere og fremmed censor.

Uddannelsen er normeret til i alt 311 timers studietid. Heraf i alt 90 timer på skolen (inklusiv eksamination). Hjemmearbejdet fordeler sig over i alt 105 praksistimer (cirka 3 timer pr. "øvehest" - herunder plads til genbesøg og opfølgning), 45 timers skriftligt arbejde inkl. udarbejdelse af detaljerede journaler til godkendelse for hver hest, som indgår som "øvehest" undervejs i forløbet. Desuden beregnes 50 timer til fjernundervisning - herunder litteraturlæsning, film, og vejledning over mail og telefon.

OBS!

Som uddannet Hestemassør bliver du i stand til at evaluere på hestens bevægelse, muskelsætning samt spændinger og restriktioner i muskler, bindevæv og led. Desuden bliver du i stand til at udføre en fuld hestemassage suppleret med andre afspændingstekniker. Som Hestemassør bliver du IKKE i stand til at stille diagnoser, behandle sygdomme eller rådgive om hestens hove og ernæring. Disse fagområder er forbeholdt andre faggrupper.