Internationalt godkendt af IICT
Klik her for at se kalenderen.
Uddannelsen til Hundemassør er den eneste uddannelse i Danmark med netop denne fagsammensætning. Det er desuden den eneste hundemassøruddannelse i Danmark, som er internationalt godkendt.
Som uddannet Hundemassør bliver du i stand til at udføre en fuld hundemassage, lokalisere udfordringer i hundens muskulatur og biomekanik, samt hjælpe hundeejere med afspænding af deres hunde ved hjælp af massage, udstrækningsteknikker og supplerende blødvævsteknikker. Desuden vil du kunne arbejde med tilrettelæggelse af hensigtsmæssigt vedligeholdende træning af hundens bevægelse. Uddannelsen afsluttes med en praktisk og teoretisk eksamen med ekstern censor.
Uddannelsen til Hundemassør retter sig mod hundeejeren, eller den professionelle i hundebranchen, som gerne vil udvide sine kompetencer. Uddannelsen retter sig mod de, som ønsker at arbejde med vedligehold af aktive hunde (brugshunde, sportshunde m.v.), ældre hunde, wellness, forebyggelse og lignende.
Uddannelsen er ikke rettet mod de, som ønsker at arbejde med ledmobilisering, rehabilitering, kranio sakral terapi, hunde med diverse diagnoser i bevægeapparatet eller andre tilstande, som kræver dybere viden eller flere teknikker. Ønsker man at arbejde med avancerede teknikker og/eller have mulighed for at arbejde med hunde med svære tilstande, bør man i stedet vælge uddannelsen som Fysiurgisk Hundeterapeut.
Uddannelsen til Hundemassør giver mulighed for at læse videre som Kranio Sakral Terapeut til Hunde, og er desuden adgangsgivende til en række andre efteruddannelseskurser.
Praktisk info om uddannelsesforløbet
Uddannelsen er et deltidsstudie, hvor du møder til 7 moduler á to dages varighed og laver hjemmearbejde mellem disse. Derudover er der en eksamensdag her hos os.
Første modul består udelukkende af teori og gennemføres online. Til de resterende moduler skal du møde hos os i Hirtshals til kombineret praktisk og teoretisk undervisning. Anatomiundervisning er en integreret del af alle moduler og således er det naturligvis ikke meningen, at alt anatomi skal læres online, men blot at første introduktion til dette gennemføres online.
Ud over deltagelse på modulerne, skal der afleveres en skriftlig opgave efter første modul, og man skal dokumentere at have øvet sig på minimum 30 hunde under det samlede forløb. Heraf skal nogle af hundene indgå i et forløb, hvor de skal besøges flere gange.
Pris:
Den samlede pris for uddannelsen er kr. 21.500,- som betales over 2 rater - en rate lige inden opstart og anden rate halvvejs i forløbet. Det er desuden muligt at lave en afdragsordning ud fra dine ønsker og behov. Eventuel forudbetaling af hele beløbet udløser en rabat på 10 %.
Ansvarsforsikring såvel vedr. arbejdet med hunde på Center for Dyreterapi, samt "øvehunde” hjemme, mellem kurserne, er inkluderet i prisen.
Undervisere:
Uddannelsen undervises af Bettina Hvidemose og Majken Pedersen.
Har du spørgsmål eller vil du vide mere? Kontakt os gerne!
info@dyreterapi.dk eller Tlf. 31 20 35 20
Tilmeldingsskema
Godkendt undervisning
Vores uddannelse til Hundemassør er internationalt godkendt af IICT (international Institue for Complementary Therapists).
Desuden er uddannelsen godkendt til tegnelse af ansvarsforsikring i Danmark. Uddannelsen er godkendt til tegnelse af fagrelevant erhvervsansvarsforsikring efter eksamen.
Du kan læse mere om vores internationale godkendelser lige her
Uddannelsen er sammensat af følgende fag, som hver varer to dage:
Hundens Grundlæggende Anatomi (ONLINE)
Dette kursus er udelukkende teoretisk, og danner fundamentet for den viden, som du senere skal i gang med at bruge i praksis.
På kurset gennemgår vi følgende:
- Muskellære
- Palpation
- Skeletlære
- Ledlære
- Sener og ligamenter
- Fascia
Kurset har til formål at skabe et overordnet overblik over hundens anatomi, herunder både skelet og blødvæv. Modulet efterfølges af en skriftlig opgave, som opsummerer indholdet og har til formål at skabe overblik over fundamentet.
OBS: Dette er langt fra det eneste anatomi forløbet indeholder – efterfølgende moduler indeholder repetition samt uddybet anatomisk indhold, som relaterer til det enkelte moduls tema.
Diagnoseforståelse samt evaluering af spændinger og kompensationsmønstre
I dette modul gennemgår vi diverse ortopædiske diagnoser, udvidet anatomi og palpation. Vi relaterer desuden diverse hundesportsgrene til hundens biomekanik, ligesom vi ser på diverse diagnosers indflydelse på de biomekaniske sammenhænge og udfordringer. Desuden ser vi på hvordan vi evaluerer hundens biomekanik (ganganalyse, muskelanalyse, passiv bevægelse og palpation).
OBS: Formålet med dette modul er naturligvis ikke at diagnostisere hundene, da det til en hver tid er dyrlægernes job. Formålet er at få en forståelse for diagnoser og symptomer, så vi kan henvise hundene til dyrlæge, hvis noget indikerer behov for dette.
Massage (Del 1)
Denne gang tager vi hul på massageteknikker og udstrækningsøvelser, som alle har til formål at afspænde blødvæv. Vi arbejder primært med “traditionel massage” og teknikker fra denne tilgang. Desuden kigger vi på fascialøsning og stresspunkter.
Massage (Del 2)
På dette modul går vi dybere i massageteknikkerne. Vi finpudser teknikker fra første modul og udvider repertoiret. Desuden går vi dybere i helhedsanalysen af hunden - herunder også udvidet ganganalyse.
- Specialteknikker og stretching
På dette modul udforsker vi en række supplerende teknikker til afspænding af hundens blødvæv, herunder teknikker fra osteopatien. Vi kobler dette sammen med viden fra tidligere moduler og arbejder med den helhedsorienterede tilgang til hundekroppen.
Vedligeholdende træning
På dette modul ser vi nærmere på hvordan vi kan skabe styrke og stabilitet i hundekroppen via træning af hensigtsmæssig bevægelse. Vi arbejder dels med øvelser på landjorden, hvor vi bl.a. gør brug af forskellige træningsredskaber - og vi arbejder med træning i vand, herunder både svømmetræning og vandløbebånd.
Afsluttende Øvemodul
På dette dette modul sammenkobler vi vores viden fra alle tidligere moduler, og vi finpudser teknikker og teori inden eksamen. Desuden indeholder modulet en lille introduktion til brug laserterapi.
Eksamen
Eksamen består af en teoretisk/skriftlig prøve, hvor vi evaluerer elevens viden og kundskaber i relation til uddannelsens indhold med primært fokus på hundens anatomi. Desuden indeholder eksamen en praktisk del, hvor eleven skal arbejde med en fremmed hund og ejer, og vise sine praktiske færdigheder i konsultationssammenhæng.