Vi tilbyder spændende, relevante webinarer! Webinarerne har emner indenfor både hund og hest og kat, og er rettet mod den almindelige dyreejer, samt enkelte rettet mod dyreterapeuter, instruktører mv.

Se vores udvalg af webinarer herunder. Vi glæder os til at se dig online!

Hund

Hundeadfærd - Myter, Fup og Fakta

I omgangen med vores hunde, ser vi dem konstant kommunikere gennem kropssprog og lyde. Vi tolker informationer omkring deres velbefindende ud fra deres adfærd, ligesom vi ofte tolker og konkludere på årsagerne til bestemte adfærdselementer fra hundenes side. - Men hvad siger videnskaben egentlig om hundenes adfærd, intentioner og kommunikation?

Hundeadfærd er et emne, som mange har en holdning til, og desværre også et emne, som er præget af mange myter, erfaringer og forældet viden. Vi skylder vores hunde det bedste udgangspunkt i forståelsen af deres adfærd.

Dette webinar ser på sociale kommunikationselementer hos hundene og ser desuden på en lang række af de myter omkring hundenes adfærd, som florerer blandt mange hundeejere.

Hvad er fup, hvad er fakta, hvad siger videnskaben?

Dato:
Mandag d. 23. september kl. 19.00

Underviser:
Bettina Hvidemose

Pris:
kr. 250,-

Webinaret varer 1,5 - 2 timer inkl. mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Webinaret optages og er tilgængeligt online for deltagerne 7 dage efter afholdelse.

Tilmeld dig lige her


Den stærke hundekrop (2 aftener)

Del 1: Forstå din hunds anatomi, bevægelse
I dette webinar tager vi en guidet tur rundt i hundekroppen og ser på knogler, muskler, sener, ligamenter og bindevæv. Hvordan spiller det hele sammen, og hvordan skaber hunden bevægelse. Vi ser også på, hvordan slid og skader i bevægeapparatet opstår.

Del 2: Styke, stabilitet og balance
Hvordan kan vi forebygge udfordringer i hundens bevægelse, og træne mere styke, stabilitet og balance? Hvad gør vi hvis hunden allerede har fået et skade? Og hvad kan vi selv gøre for at hjælpe bevægelsen hos hunde med gigtforandringer, dysplasier og lingende. Vi ser på teknikker til træning, afspænding og velvære. For alle hundeejere, som har lyst til at blive klogere på deres hund og dennes bevægelse!

Dato:
Del 1: Mandag d. 24. marts 2025 kl. 19.00
Del 2: Mandag d. 31. marts 2025 kl. 19.00

Underviser:
Bettina Hvidemose

Pris:
kr. 500,- i alt for de to aftener.

Hvert webinar varer 1,5 - 2 timer inkl. mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Webinarene optages og er tilgængeligt online for deltagerne 7 dage efter afholdelse.

Tilmeld dig lige her


Hundeernæring: Ernæringens betydning for hunden

På dette webinar kigger vi ind I den spændende verden om hundeernæring! Vi kommer ind på hvilken betydning en korrekt eller ukorrekt ernæring har for hundens helbred -både fysisk og mentalt, samt vigtigheden I at vælge det rigtig foder til den enkelte hund. Du får tips til, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge foder til din hund, samt enkle tips til at optimere indholdet i foderskålen og i godbidsposen.

Webinaret henvender sig til den almindelige hundeejer og alle med interesse eller nysgerrighed for emnet.

Dato:
Torsdag d. 7. november 2024 kl. 19.00

Underviser:
Renée Kristiansen, Veterinær Ernæringsterapeut mm.

Pris:
kr. 250,-

Webinaret varer 1,5 - 2 timer inkl. mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Webinaret optages og er tilgængeligt online for deltagerne 7 dage efter afholdelse.

Tilmeld dig lige her


Hundeernæring: Adfærd & Ernæring

Ernæring I relation til adfærds -og træningsproblemer. Dette webinar henvender sig til dig, der er uddannet Hundeadfærdsinstruktør, Dyreadfærdskonsulent eller andet. Andre med nysgerrighed på området er også velkomne.

Vi dykker dybere ned i ernæringens betydning for hunden med fokus på adfærd og træningsrelateret udfordringer. Hvad kan hundens foder have af betydning for hundens adfærd og indlæring? Hvorfor og hvordan? Hvilke specifikke næringsstoffer kan bidrage til at hjælpe og støtte det arbejde vi laver som adfærdsterapeuter eller adfærdsinstruktører? Dette webinar giver dig et indblik I adfærdsrelateret udfordringer, hvor ernæring kan have en kæmpe betydning. Webinaret giver dig ikke en uddannelse som foderkonsulent eller ernæringsterapeut, men giver dig et dybere indblik I hvornår og hvordan ernæring kan have en betydning for hundens adfærd, hvad vi kan supplere med som terapeuter og ikke mindst hvornår at det er relevant at henvise til en ernæringsterapeut eller lign.

Dato:
Mandag d. 24. februar 2025 kl. 19.00

Underviser:
Renée Kristiansen, Veterinær Ernæringsterapeut mm.

Pris:
kr. 350,-

Webinaret varer 2,5 timer inkl. mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Webinaret optages og er tilgængeligt online for deltagerne 7 dage efter afholdelse.

Tilmeld dig lige her


Hundeernæring: Mix-fodring

Tænker du over variation i foderskålen, men er du usikker på, hvad du kan supplere med til din hunds tørfoder? Er din hund kræsen eller går den fra foderet efter noget tid?

I den store foderjungle kan det være svært at sortere i de mange informationer og holdninger, der er derude. 'Hunde må ikke få menneskemad' er en sætning vi kan støde på som hundeejere. Men hvad dækker 'menneskemad' egentlig over og hvorfor kan det være et problem? Nogle hunde kan have en sensitiv fordøjelse, have allergi eller andet, der gør at man helst undgår andet end det foder, hunden får i sin skål. Men for de fleste sunde og raske hunde, kan det være lidt af en geni-streg at supplere med friske råvarer til hundens tørfoder.

Velkommen til webinaret om mix-fodring!

På dette webinar kigger vi videre ind i den spændende verden om hundeernæring og kigger på 10 fødevarer, som du med fordel kan give din hund, som vil give nydelse, variation og en bred palette af gavnlige næringsstoffer, der er guf for hundens celler.

Dato:
Mandag d. 18. november 2024 kl. 19.00

Underviser:
Renée Kristiansen, Veterinær Ernæringsterapeut mm.

Pris:
kr. 250,-

Webinaret varer 1,5-2 timer inkl. mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Webinaret optages og er tilgængeligt online for deltagerne 7 dage efter afholdelse.

Tilmeld dig lige her


Tungebenet - Anatomi, funktioner og sammenhænge hos heste og hunde

Tungebenet består af en række meget små knogler, som befinder sig i overgangsområdet mellem underkæben og halsen. Selve tungebenet er opbygget meget forskelligt mellem hundene og hestene, men sammenhængene til resten af kroppen har store ligheder. Således ser vi både på de artsspecifikke forskelligheder, men også de generelle sammenhænge i relation til kroppens funktioner, bevægelser og udfordringer.

I dette webinar har vi fokus på blødvævets sammenhænge mellem tungeben og den resterende del af kroppen. Ligeledes ser vi på neurologiske sammenhænge. Ydermere studerer vi en række caseeksempler hvor tungebenet og restriktioner omkring dette spiller en stor rolle i kroppens bevægemønster.

Webinaret tager udgangspunkt i, at deltagerne har en grundlæggende viden om hestens- og/eller hundens anatomi og bevægelse. Webinaret henvender sig til både private og professionelle, som gerne vil nørde i dybden omkring dette spændende struktur. ​

Dato:
Mandag d. 20. januar 2025 kl. 19.00

Underviser:
Bettina Hvidemose

Pris:
kr. 250,-

Webinaret varer 1,5 - 2 timer inkl. mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Webinaret optages og er tilgængeligt online for deltagerne 7 dage efter afholdelse.

Tilmeld dig lige her


Nytårsangst & Lydsensitivitet

For alle hundeejere, hvis 4-benede ven oplever angst og ubehag ifbm enten Nytårsaften eller generelt er lydsensitiv.

På dette webinar får du et indblik i, hvad der reelt foregår i din hunds hjerne i forbindelse med angstudløsende stimuli – og du får en vigtig viden om hundens stresssystem, så du ved hvad der vitterligt sker i hundens krop, når alarmberedskabet igangsættes. Vi gennemgår, hvordan en hunds kropssprog ser ud - hvis den føler ubehag - så du kan genkende selv de mest subtile signaler og dermed hjælpe din hund både tidligere og bedre.

Ligeledes skal vi se på hvilke remedier du med fordel kan benytte – både af kosttilskud men også reelt medicin – til at supplere processen, og hvornår du reelt bør gå i gang hermed, for at det overhovedet har en ønsket effekt. Derudover får du en række konkrete redskaber, så du allerede i dag kan gå i gang nu med at træne for at forebygge og mindske din hunds lydsensitivitet og/eller nytårsangst. Vi gennemfår trin for trin de øvelser, du anbefales at benytte. Hvad enten din hund oplever lydangst eller ej, så er disse øvelser stadig med til at gøre din bedste ven mere modstandsdygtig over høje lyde o.lign. Sidst men ikke mindst får du brugbare træningsøvelser til at øge din hunds selvtillid – igen noget som med fordel kan bruges af ALLE hundeejere – da dette er et godt supplement til hensigtsmæssig stimulering af din hund i dagligdagen.

Dette webinar er for dig, som vil forbedre din hunds livskvalitet ifbm lydsensitivitet og angst - og i det hele taget få en større og konkret viden om din bedste ven. Der bliver mulighed for at stille spørgsmål til sidst og efterfølgende få personlig hjælp ved behov.

NB Webinaret optages ikke!

Dato:
Mandag d. 28. oktober 2024 kl. 19.00

Underviser:
Maryann Kayleeopee

Pris:
kr. 250,-

Webinaret varer 1,5 - 2 timer inkl. mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Tilmeld dig lige her


Bachs Blomterremedier til hest, hund og kat

I dette webinar ser vi på brug af Bachs Blomsterremedier som redskab i arbejdet med heste, hunde og katte. Bachs blomsterremedier er en serie på 38 forskellige udtræk af planter, som har en effekt på psyke og adfærd hos både dyr og mennesker. Systemet kan anvendes på tværs af mange udfordringer, men vi tager udgangspunkt i angst og stress-problematikker. Oftest benyttes Bachs Blomsterremedier som et supplement til adfærdstræning og andre initiativer. Denne aften ser vi på teorien bag, relevant forskning, praktisk anvendelse i og caseeksempler.

Webinaret henvender sig dels til fagpersoner, som gerne vil have kendskab til teorien bag Bachs Blomsterremedier og anvendelsen af dette, og dels til alle interesserede dyreejere, som er nysgerrige på området. Dog er det vigtigt at understrege, at brug af Bachs Blomterremedier ikke erstatter adfærdstræning og/eller fysisk udredning, når dyrene viser tegn på stress eller andre udfordringer.

Dato:
Mandag d. 4. november 2024 kl. 19.00

Underviser:
Bettina Hvidemose

Pris:
kr. 250,-

Webinaret varer 1,5 - 2 timer inkl. mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Hvert webinar optages og er tilgængeligt online for deltagerne 7 dage efter afholdelse.

Tilmeld dig lige her


Kinesiotaping til Hunde i teori og praksis (2 aftener)

Del 1: Teoretisk baggrundsviden

I dette webinar gennemgår vi baggrundsteorien i relation til kinesiotaping. Vi ser på historien bag anvendelse af kinesiotaping både i human af veterinær sammenhæng. Desuden nærstuderer vi forskningsresultater indenfor området og gennemgår virkemekanismerne. Ydermere undersøger vi fordele og ulemper ved at bruge tapen på hunde med pels. Pelsen skaber et andet grundlag for effekten, end når tapen anvendes direkte på hud - derfor skal vi også se på modifikationer, udfordringer og situationer, hvor taping ikke er anvendeligt på hunde. 

Del 2: Praktisk anvendelse

I dette webinar ser vi på den praktiske anvendelse af kinesiotaping til hunde. Vi demonstrerer forskellige varianter af former, som tapen kan klippes i, og vi giver eksempler på deres individuelle anvendelse. Webinaret indeholder demonstration af generelle principper indenfor kinesiotaping foruden en række konkrete eksempler på anvendelse i relation til diverse biomekaniske udfordringer, herunder bl.a. muskelspændinger, fasciarestriktioner samt støtte og stabilitet til led. 

Dato:
Del 1: Onsdag d. 23. oktober 2024 kl. 19.00
Del 2: Torsdag d. 24. oktober 2024 kl. 19.00

Underviser:
Bettina Hvidemose

Pris:
kr. 600,- i alt for de to aftener

Hvert webinar varer 2 - 2,5 timer inkl. mulighed for at stille spørgsmål og en lille pause undervejs. Webinarene optages og er tilgængeligt online for deltagerne 7 dage efter afholdelse.

BEMÆRK: Dette er efteruddannelseswebinarer for hundeterapeuter (faglig baggrundsviden er påkrævet for at få optimalt udbytte af webinarene og for at kunne anvende indholdet forsvarligt).

Tilmeld dig lige her

Hest

Hestens hjerne

I dette webinar ser vi på hvordan hestens hjerne virker, og hvordan den adskiller sig fra menneskehjernen. Hvorfor opstår der misforståelser mellem heste og mennesker, og hvad vi kan vi gøre for at forså hestene bedre? Vi ser på stressmekanismer, hjernens signalstoffer, læring og ikke mindst på sammenhængen mellem hestens fysiske krop og adfærds/træningsudfordringer. En spændende aften, hvor vi kombinerer nørdet teori med masser af praktiske eksempler.

For alle hesteejere, som har lyst til at dykke ned i dette spændende emne.

Dato:
Onsdag d. 5. februar 2025 kl. 19:00

Underviser:
Bettina Hvidemose

Pris:
kr. 250,-

Webinaret varer 1,5 - 2 timer inkl. mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Webinaret optages og er tilgængeligt online for deltagerne 7 dage efter afholdelse.

Tilmeld dig lige her


Tungebenet - Anatomi, funktioner og sammenhænge hos heste og hunde

Tungebenet består af en række meget små knogler, som befinder sig i overgangsområdet mellem underkæben og halsen. Selve tungebenet er opbygget meget forskelligt mellem hundene og hestene, men sammenhængene til resten af kroppen har store ligheder. Således ser vi både på de artsspecifikke forskelligheder, men også de generelle sammenhænge i relation til kroppens funktioner, bevægelser og udfordringer.

I dette webinar har vi fokus på blødvævets sammenhænge mellem tungeben og den resterende del af kroppen. Ligeledes ser vi på neurologiske sammenhænge. Ydermere studerer vi en række caseeksempler hvor tungebenet og restriktioner omkring dette spiller en stor rolle i kroppens bevægemønster.

Webinaret tager udgangspunkt i, at deltagerne har en grundlæggende viden om hestens- og/eller hundens anatomi og bevægelse. Webinaret henvender sig til både private og professionelle, som gerne vil nørde i dybden omkring dette spændende struktur. ​

Dato:
Mandag d. 20. januar 2025 kl. 19.00

Underviser:
Bettina Hvidemose

Pris:
kr. 250,-

Webinaret varer 1,5 - 2 timer inkl. mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Webinaret optages og er tilgængeligt online for deltagerne 7 dage efter afholdelse.

Tilmeld dig lige her


Bachs Blomterremedier til hest, hund og kat

I dette webinar ser vi på brug af Bachs Blomsterremedier som redskab i arbejdet med heste, hunde og katte. Bachs blomsterremedier er en serie på 38 forskellige udtræk af planter, som har en effekt på psyke og adfærd hos både dyr og mennesker. Systemet kan anvendes på tværs af mange udfordringer, men vi tager udgangspunkt i angst og stress-problematikker. Oftest benyttes Bachs Blomsterremedier som et supplement til adfærdstræning og andre initiativer. Denne aften ser vi på teorien bag, relevant forskning, praktisk anvendelse i og caseeksempler.

Webinaret henvender sig dels til fagpersoner, som gerne vil have kendskab til teorien bag Bachs Blomsterremedier og anvendelsen af dette, og dels til alle interesserede dyreejere, som er nysgerrige på området. Dog er det vigtigt at understrege, at brug af Bachs Blomterremedier ikke erstatter adfærdstræning og/eller fysisk udredning, når dyrene viser tegn på stress eller andre udfordringer.

Dato:
Mandag d. 4. november 2024 kl. 19.00

Underviser:
Bettina Hvidemose

Pris:
kr. 250,-

Webinaret varer 1,5 - 2 timer inkl. mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Hvert webinar optages og er tilgængeligt online for deltagerne 7 dage efter afholdelse.

Tilmeld dig lige her

kat

Bachs Blomterremedier til hest, hund og kat

I dette webinar ser vi på brug af Bachs Blomsterremedier som redskab i arbejdet med heste, hunde og katte. Bachs blomsterremedier er en serie på 38 forskellige udtræk af planter, som har en effekt på psyke og adfærd hos både dyr og mennesker. Systemet kan anvendes på tværs af mange udfordringer, men vi tager udgangspunkt i angst og stress-problematikker. Oftest benyttes Bachs Blomsterremedier som et supplement til adfærdstræning og andre initiativer. Denne aften ser vi på teorien bag, relevant forskning, praktisk anvendelse i og caseeksempler.

Webinaret henvender sig dels til fagpersoner, som gerne vil have kendskab til teorien bag Bachs Blomsterremedier og anvendelsen af dette, og dels til alle interesserede dyreejere, som er nysgerrige på området. Dog er det vigtigt at understrege, at brug af Bachs Blomterremedier ikke erstatter adfærdstræning og/eller fysisk udredning, når dyrene viser tegn på stress eller andre udfordringer.

Dato:
Mandag d. 4. november 2024 kl. 19.00

Underviser:
Bettina Hvidemose

Pris:
kr. 250,-

Webinaret varer 1,5 - 2 timer inkl. mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Hvert webinar optages og er tilgængeligt online for deltagerne 7 dage efter afholdelse.

Tilmeld dig lige her


Katteernæring

Kattemad findes i mange varianter, former og farver og der findes et hav af mærker på markedet. Kattens ernæring er et mindre belyst emne, men ikke desto mindre lige så vigtigt for kattens trivsel og sundhed som for vores hunde og heste -og ikke mindst os selv!

På dette webinar kigger vi ind i en spændende verden om ernæringens betydning for katten! Vi kommer ind på hvilken betydning en korrekt eller ukorrekt ernæring har for vores katten, og vi dykker ned i kattens ernæringsmæssige behov, kattens fordøjelsessystem og meget mere... Du får tips til, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge foder til din kat, samt enkle tips til at optimere indholdet i foderskålen.

Webinaret henvender sig til katteejere og alle med interesse eller nysgerrighed for emnet.

Dato:
Mandag d. 27. februar 2025 kl. 19.00

Underviser:
Renée Kristiansen, Veterinær Ernæringsterapeut mm.

Pris:
kr. 250,-

Webinaret varer 1,5 - 2 timer inkl. mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Hvert webinar optages og er tilgængeligt online for deltagerne 7 dage efter afholdelse.

Tilmeld dig lige her

OBS!

  • Tilmelding til vores vinter webinarer er økonomisk bindende og ikke refunderbar.
  • Når vi har registreret din tilmelding modtager du automatisk et link til webinaret, som du skal bruge til at logge ind på den givne dato. Mangler du en mail fra os? Husk at tjekke dit spamfilter!

For nærmere info og spørgsmål

Kontakt: info@dyreterapi.dk