Jeg har hele mit voksne liv nørdet hunde og beriget mit liv med flere uddannelser indenfor hundeverdenen. Men det kunne ikke stoppe ved det. Min drøm har altid været at gøre min hobby til min levevej, og har igennem nogle år søgt efter en uddannelse inden for hunde og fysioterapi. Her faldt jeg en dag, helt tilfældigt, over Center for Dyreterapi og uddannelsen til Fysiurgisk Hundeterapeut🌟
At melde mig til uddannelsen er det bedste valg jeg har taget! Undervisningen er med virkelig høj faglighed, og en rigtig god balance mellem teori og praksis. Underviser er virkelig dygtig, og hendes fantastiske viden og faglighed, gør at der kan nørdes på alle niveauer.
Kort sagt en uddannelse, man gladeligt kører turen fra Sjælland til Hirtshals for.
Nina
Den absolut bedste beslutning for mig var at starte på uddannelsen som fysiurgisk hundeterapeut - og mine hunde har absolut samme holdning. Center for Dyreterapi formår at få høj faglighed til at være forståeligt og samtidig spændende. Der er altid plads til sjov og hygge, den bedste stemning, men uden at gå på kompromis med kvaliteten af undervisningen.
Det kan varmt anbefales at tage uddannelser hos CFD.
Nina
Jeg kan kun varmt anbefale uddannelsen og stedet. Underviserne er enormt dygtige til deres arbejde og gode til at undervise. Jeg syntes at vi har fået udleveret en masse godt teoretisk materiale og når vi så mødes i Hirtshals til fysisk undervisning, er der både plads til læring men også lidt spas og ballade.
Selve uddannelsen er jeg stor fan af. Fordi den er så bred, da man lærer enormt mange teknikker. Vi får en stor forståelse for at hundes krop er som vores egen, en stor sammenkobling som også skal gribes sådan an når man vil afspænde den og hjælpe hundene. Derfor vil jeg altid anbefale Center for dyreterapi, både hvis du kunne tænke dig en fed uddannelse eller hvis du har et dyr som skal have hjælp til afspænding af krop, hjælp til træning eller noget helt tredje. . ⭐⭐⭐⭐⭐
Louise
Efter jeg afsluttede uddannelsen som Hundeadfærdsinstruktør, startede jeg på uddannelsen; Fysiurgisk Hundeterapeut, hvor jeg går i øjeblikket. Også her er det faglige niveau tårnhøjt - men på en helt fantastisk måde. Man kan ikke andet end at blive virkelig kompetent og komfortabel med sit stof og teorien. Uddannelsen kræver engagement og gå-på-mod, men har man det, så bliver man løftet til et helt nyt niveau. På denne uddannelse lærer du om alt muligt fra hundens skelet, muskulatur, led, sygdomslære, genoptræning, Kranio Sakral Terapi og meget mere! Alt sammen noget du virkelig kan bruge i praktisk.
Da jeg forinden har uddannelsen som Hundeadfærdsinstruktør, er der virkelig nogle ting som kan kobles sammen, for eksempel; hvordan kroppens funktioner (eller mangel på) kan påvirke adfærdsmønstre. Jeg kommer til, at være fast kunde hos Center For Dyreterapi. Jeg har et brændende ønske om at tage relevante uddannelser for mig og mit firma, hos dem, samt diverse kurser, bøger m.m. Som de udsteder.
Jeg har ikke en dag fortrudt mit valg om at starte som elev hos Center for Dyreterapi, selvom det var en stor og grænseoverskridende beslutning.
Navn Navnsen 4Internet snedker
Suspendisse et lobortis erat, ut luctus eros. Quisque id aliquam turpis. Curabitur aliquam sem in metus sagittis dapibus.
Cras quis pellentesque purus. Etiam lobortis hendrerit lectus, nec ullamcorper diam dapibus non. In elementum felis eu urna aliquet, nec condimentum felis pellentesque.
Pellentesque placerat semper sapien a dignissim. Fusce commodo ac urna id fermentum. Nam a fringilla neque. Integer lectus enim, convallis vitae est nec, iaculis lobortis quam. Nunc malesuada feugiat placerat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut ero labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.
Uddannelsen strækker sig over ca. 15 måneder og er den eneste uddannelse i Danmark med netop denne fagsammensætning. Det er desuden den eneste uddannelse i Danmark, som er internationalt godkendt af IICT & IEBWA.
Som uddannet Fysiurgisk Hundeterapeut vil du være i stand til at arbejde professionelt med massage, kranio sakral terapi og ledmobilisering til hunde. Du bliver grundigt indført i disse teknikker både i teori og praksis. Ud over dette får du kendskab til andre fysioterapeutiske teknikker, herunder rehabilitering, brug af apparater og lignende.
Desuden bliver du introduceret til viden om førstehjælp, ernæring og sygdomslære. Uddannelsen tager udgangspunkt i osteopatisk teknik og filosofi.
Uddannelsen afsluttes med en praktisk og teoretisk eksamen, hvor censor er en erfaren smådyrsdyrlæge.
Praktisk info om uddannelsesforløbet
Uddannelsen varer ca. 15 måneder og er sammensat, så du deltager i et kursus her ca. en gang om måneden. Imellem kurserne skal der laves praktiske og teoretiske opgaver derhjemme. Uddannelsen afsluttes med en praktisk og teoretisk eksamen.
Første kursus i ’anatomi’ består udelukkende af teori og gennemføres online. Anatomiundervisning er en integreret del af alle moduler og således er det naturligvis ikke meningen, at alt anatomi skal læres online, men blot at første introduktion til dette gennemføres online.
Til de resterende moduler skal du møde hos os i Hirtshals til kombineret praktisk og teoretisk undervisning.
Ud over deltagelse på kurserne, skal du skrive en opgave om anatomi samt øve dig på hunde mellem kurserne. Inden uddannelsen afsluttes skal du dokumentere at have øvet dig på mindst 50 forskellige hunde, hvoraf et forløb med flere besøg er påkrævet for de 25 af dem.
Ved uddannelses afslutning er der tre eksaminer, og alle tre skal bestås.
Når eksaminerne er bestået udleveres diplom og eksamensbevis.
Vi har ingen formelle adgangskrav. Interesse for faget og selvdisciplin er blandt de vigtigste krav.
Det er muligt at medbringe egen hund til undervisningsmodulerne, men det er ikke påkrævet.
Pris:
Den samlede pris for uddannelsen er kr. 46.500,- som betales i 3 rater á kr. 15.500,- (lige før opstart, 1/3 inde i forløbet samt 2/3 i forløbet).
Andre betalingsmuligheder findes - se mere på vores tilmeldingsskema. Det er desuden muligt at lave en afdragsordning ud fra dine ønsker og behov.
Ansvarsforsikring såvel vedr. arbejdet med hunde på Center for Dyreterapi, samt "øvehunde" hjemme mellem kurserne, er inkluderet i prisen.
Uddannelsen er ikke SU-berettiget. De fleste betaler selv, men nogle har også mulighed for at få hjælp gennem jobcenter - eksempelvis hvis man er berettiget til revalidering, specielle ungdomsordninger eller har været ledig gennem en længere periode.
Undervisere:
Bettina Hvidemose: Certificeret i massage og fysioterapi til hunde, Kranio Sakral Terapeut, Adfærdsbehandler og meget andet
Majken Pedersen: Fysiurgisk Hundeterapeut mm. og fast tilknyttet Center for Dyreterapi.
Renée Kristiansen: Uddannet Veterinær Ernæringsterapeut mm. og fast tilknyttet Center For Dyreterapi.
Vores uddannelse til Fysiurgisk Hundeterapeut er internationalt godkendt og anerkendt af IICT (International Institute for Complementary Therapists) samt IEBWA (Internatinal Equine Body Worker Association).
Desuden er uddannelsen godkendt til tegnelse af ansvarsforsikring i Danmark, fagrelevant erhvervsansvarsforsikring samt optagelse i foreningen for Godkendte Hundeterapeuter i Danmark.
Du kan læse mere om vores internationale godkendelser lige her
Uddannelsen er sammensat af følgende fag og moduler:
Modul 1:
Hundens Grundlæggende Anatomi
Dette kursus er udelukkende teoretisk, og danner fundamentet for den viden, som du senere skal i gang med at bruge i praksis. På kurset gennemgår vi følgende:
Muskellære
Palpation
Skeletlære
Ledlære
Sener og ligamenter
Fascia
Kurset har til formål at skabe et overordnet overblik over hundens anatomi, herunder både skelet og blødvæv. Modulet efterfølges af en skriftlig opgave, som opsummerer indholdet og har til formål at skabe overblik over fundamentet. OBS: Dette er langt fra det eneste anatomi forløbet indeholder – efterfølgende moduler indeholder repetition samt uddybet anatomisk indhold, som relaterer til det enkelte moduls tema.
Modul 2:
Hvilke hunde arbejder vi på? Og hvordan evaluerer vi på spændinger og bevægelse?
I dette modul gennemgår vi diverse ortopædiske diagnoser, udvidet anatomi og palpation. Vi relaterer desuden diverse hundesportsgrene til hundens biomekanik, ligesom vi ser på diverse diagnosers indflydelse på de biomekaniske sammenhænge og udfordringer.
Desuden ser vi på hvordan vi evaluerer hundens biomekanik (ganganalyse, muskelanalyse, passiv bevægelse og palpation).
OBS: Formålet med dette modul er naturligvis ikke at diagnostisere, da det til en hver tid er dyrlægernes job. Formålet er at få en forståelse for dyrlægernes diagnoser, så vi har mest muligt viden om de hunde, vi arbejder med.
Modul 3:
Hundemassage og udstrækning
Denne gang tager vi hul på massageteknikker og udstrækningsøvelser, som alle har til formål at afspænde blødvæv.
Modul 4:
Kranio Sakral Terapi 1 + udvidet evaluering
Modul 5:
Kranio Sakral Terapi 2
De to KST-kurser dækker til sammen følgende emner:
Hvad er kranio sakral terapi?
Filosofien bag
KST rytmen
Stillepunkter
Hjernehinder
Fascier
Diafragmaer
Afspænding af hvirvelsøjle, nakke (herunder atlas og atlas/occipital), kæbe, kranieknogler (frontal, parietal, temporal, spenoid/occipital-led) og led generelt
Generelle teknikker til afspænding
Kranio Sakral Terapi er en blid påvirkning af dyrets krop, som efterhånden kendt, udbredt og anerkendt, når det drejer sig om behandling af mennesker. De seneste år, har flere og flere dog også fået øjnene op for hvor effektiv denne afbalanceringssform er til dyr.
I KST påvirker vi fortrinsvist kranieknoglerne, samt korsbenet. Vi arbejder med blide stræk og tryk, der afspænder knoglerne i forhold til hinanden, dermed også musklerne, samt cerospinalvæsken og hjernehinderne.
De Kranio Sakrale teknikker kan udføres på hele kroppen og er relevante som afspændingsteknik til alle muskler og led. De er blide, gør ikke ondt, men kan være meget effektive.
Modul 8:
Ledmobilisering 3
Halehvirvler, ribben, kæbe, repetition og integration samt supplerende teknikker.
Ledmobilisering handler om at løsne restriktioner og skabe hensigtsmæssig bevægelighed i kroppens led uden brug af manipulation. Vi arbejder med blide teknikker, som ikke kan skade (forudsat at de udføres korrekt og ikke bruges i situationer, hvor mobilisering er kontraindikeret). I mobilisering arbejder vi med at bevæge knoglerne op til deres normale bevægelighed, hvormed vi også arbejder med det blødvæv (muskler, sener, ligamenter og fascia), som hæfter på de specifikke knogler. Vi kigger desuden på evaluering af specifikke restriktioner og dysfunktioner (populært kaldet ”låsninger” eller nedsat bevægelighed), som er mulige i de forskellige led, og vi har fokus på, hvordan vi mest hensigtsmæssigt (så blidt og så effektivt som muligt) forbedrer leddets position og bevægelse.
Modul 9 og 10:
Integration og perspektivering af teknikker i relation til specifikke udfordringer. Introduktion til træning, fysioterapi og rehabilitering
Det er sjældent tilstrækkeligt blot at afspænde og skabe bevægelig gennem vores manuelle terapi. For at opnå hensigtsmæssige og vedholdende resultater, og for at kunne hjælpe hundene i gang igen efter skader eller operation, er det vigtigt, at få viden om fysioterapeutisk træning og genoptræning.
Herunder har vi fokus på:
Vandtræning
Træning og stimulering af det proprioceptoriske system
Styrketræning af specifikke muskelgrupper
Stimulering af de stabiliserende muskler.
Desuden ser vi på hensigtsmæssig stimulering af specifikke led og træning i relation specifikke skader, efter specifikke operationer eller som supplement til dyrlægebehandling af konkrete diagnoser. Disse to moduler indeholder desuden en introduktion til førstehjælp til hunde.
Modul 11:
Supplerende terapiformer, herunder
Akupressur
Kinesisk sygdomslære
Laserterapi og introduktioner til andre apparaturer og hjælpemidler ud over de primære teknikker, som gennemgås gennem første halvdel af uddannelsen
Med disse terapiformer kan vi drage nytte af en række supplerende muligheder. Her ser vi på akupressur, som tager udgangspunkt i den kinesiske sygdomslære, samt laserterapi og diverse andre hjælpemidler.
Modul 12:
Øvekursus, kommunikation og formidling + eksamensforberedelse.
På dette modul samler vi op, samt integrerer og øver alt det, som vi foreløbigt har gennemgået. Desuden har vi fokus på den svære kommunikation med hundeejeren. Vi gennemgår diverse teori om kommunikation og formidling, og supplerer dette med en række praktiske øvelser. Desuden laver vi praktisk og teoretisk prøveeksamen og afklarer diverse supplerende spørgsmål med henblik på eksamen.
Modul 13:
Eksamen
Eksamen består af en skriftlig prøve i anatomi uden hjælpemidler samt en praktisk/mundtlig prøve, hvor både lærer og censor er til stede.
OBS
Hvis du har gennemgået tidligere relevant uddannelse, er det muligt at deltage på enkeltstående undervisningsmoduler, eksempelvis KST og/eller ledmobilisering (og få et kursusbevis) uden at deltage på resten af uddannelsen. Kontakt os gerne for priser på individuelle moduler og uddybende information om dette.
Elever, som har gennemført (eller er i gang med) uddannelsen som Fysiurgisk Hesteterapeut får 40 % rabat på forløbet.
Elever, som har gennemført (eller er i gang med) anden uddannelse hos Center for Dyreterapi får 25 % rabat på forløbet (dog er Grunduddannelse i Dyreadfærd og Adfærdsmodifikation undtaget fra denne ordning).
Krav til dig:
Vi har ingen formelle adgangskrav på forløbet, men det er vigtigt, at du er motiveret og har lyst til faget
Der skal laves en del hjemmearbejde og journalafleveringer - så selvdisciplin er en vigtig egenskab
Du har computer eller lignende, som kan bruges til at skrive opgaver, modtage mails etc.
<
OBS!
Som uddannet Fysiurgisk Hundeterapeut bliver du istand til at evaluere på hundens bevægelse, muskelsætning samt spændinger og restriktioner i muskler, bindevæv og led. Desuden bliver du i stand til at arbejde professionelt med hundemassage, kranio sakral terapi og ledmobilisering suppleret med laserterapi, akupressur, træning, genoptræning med mere. Ydermere får du relevant baggrundskendskab til hundens ernæring, førstehjælp og sygdomslære.
Som Fysiurgisk Hundeterapeut bliver du IKKE i stand til at stille diagnoser eller behandle sygdomme, i det dette er forbeholdt dyrlæger (i henhold til lov om dyrlægegerning).
Som Fysiurgisk Hundeterapeut får du retten til at benytte denne titel. Du får ikke retten til at kalde dig osteopat (selvom vi arbejder ud fra osteopatiske principper), ligesom du ikke får retten til at kalde dig fysioterapeut, idet disse titler er forbeholdt fagfolk, som er autoriseret indenfor disse fag med baggrund i en fuld uddannelse til mennesker (i henhold til lov om autorisation om sundhedspersoner).
Du får masser af kompetencer og bliver i stand til at arbejde professionelt med faget med fuld erhvervsansvarsforsikring, eksterne faggodkendelser m.v. Således skal ovenstående ikke ses som en begrænsning for at praktisere, men blot en redegørelse for, hvor det er meget vigtigt at være bevidst om egne begrænsninger.
Kontakt os
Du kan let og hurtigt sende os en besked i nedenstående formular.